18.08.2008

S.H.C.E.K. TOPLANTISI

4–5 Mayısta Samsun'un 19 Mayıs ilçesindeydik. Türkiye’nin dört bir yanından SHAÇEK projelerimizi geliştirmek ve ulusal bir projeye dönüştürmek için geldik. Amacımız, daha çok çocuğumuz, kardeşimiz olsun ve birer birer hepsinin gözlerine umut, dudaklarına gülümseme yerleştirebilelim. .
Amaç insan kazanmak olunca uzun uzun düşünmek, tartışmak ve eğitim almak gerek... Biz de bunu yaptık!
Öncelikle projelerimizi paylaştık, neler yapmışız, nasıl yapmışız bir bir anlattık hepimiz. Sorunlarımızı da paylaştık tabiki... Çözüm aradık hepsine teker teker. Eleştirdik! Eleştirelim ki en iyisini yapabilelim çocuklarımız için diye düşündük.
Tartıştık gerektiğinde. .. Projelerimizi hangi yaş grubuna uygulamalıyız, çocuklarımız için en uygun, en gerekli etkinlikler neler, daha çok ve daha aktif gönüllüler sağlamak için neler yapmalıyız??? Sonuç olarak 6–12 yaş grubunda çocuklarımızın kişisel gelişimi, 12–18 yaş grubunda ise çocuklarımızı topluma kazandırmak için çalışalım diye düşündük. Ve iki projeyi birlikte yürütelim istedik. Etkinliklerimizde mutlaka drama atölyesi olsun, ritim grupları oluşturalım, dans gösterileri yapalım dedik. Ama sakın onları yarıştırmayalım! Onlar daha çocuk, daha ergen... Kızgınlığı, kıskançlığı, rekabeti değil birlikte olmanın tadını, yardım etmenin huzurunu ve sevgi koyalım o küçücük yüreklerine. . Eğitim de aldık tabi ki... Eğitmenlerimizin görüşlerinden, deneyimlerinden pay çıkardık kendimize. Ayrıca, kaş yaparken göz çıkarmamak için her projede uzman birinden eğitim alalım dedik.
Gönüllüyüz, genciz, dinamiğiz... Arta kalan zamanlarımızda tembellik yapmadık tabiki! Hep beraber gezdik 19 Mayısı ve Samsunu, şarkılar söyledik, oyunlar oynadık, dans ettik birlikte... Gönüllüyüz ya gezerken, eğlenirken bile çıkmadı çocuklarımız aklımızdan. Şarkı aralarına, yollara, yemek saatlerimize küçük küçük fikir alışverişleri sığdırdık.
İki gün o kadar çok şey kattı ki bana... Aklımda, yeni bir proje fikri ve toplumdaki sorunlara dair bir sürü soru işareti kaldı... Yüreğime ise kazanılmış yeni arkadaşlar, genç olmanın sevinci ve Toplum Gönüllüsü olmanın özgeliği yerleşti...
Biz GÖNÜLLÜYÜZ, yeter ki onlar hep mutlu olsunlar ve hep bizim, toplumun, çocukları olsunlar. .
Elma Şekeri Proje Ekibi

Hiç yorum yok: