16.08.2008

NAZİLLİ'DE ATAK VAR!

Cuma öğleden sonra Nazilli'deydik. İlk gün her örgütlenmeden gelen kişiler kendi örgütlenmesinde yapılan projeleri tanıtma amaçlı stant açtı. Herkes projelerini tanıttı. Bizde ki hayata gülümse, hayalden gerçeğe, Nesilden Nesile, elma şekeri, mikrokredi projelerinin içeriğini bildiğimiz için onları tanıttık. Diğer örgütlenmelerinde projeleri hakkında bilgi aldık. Ama isimler farklı olsa da içerik olarak tüm projeler aynı.

İkinci gün sabah 7 de onarılacak köy okuluna gidildi. Daha önce nazilli örgütlenmesindeki arkadaşlar o okulu elden geçirmişler. Tuvaletlerine fayans yaptırmışlar. Bizde okulun iç-dış cephe boyasını, tuvaletlerinin iç-dış boyasını yaptık.
Sıralar zımparalanıp verniklendi. Genel temizlik yapıldı. Ayrıca gelen misafir gönüllülerden 2 şer tane kitap istenmişti. O kitaplarla okulda iki kitaplık oluşturuldu.
Bu atak için 18 milyarlık bütçe ayrılmış. %40 ı yerelden bulunmuş. Mavi Jean's de sponsor olmuş. Çok güzel bir organizasyondu. Konaklama, ulaşım ve yemek organizasyonları çok iyiydi. Her şey çok iyi ayarlanmıştı. 1,5 ay hazırlanılmış bu projenin gerçekleştirilebilmesi için.

Üçüncü günde Şirince'ye gezi yapıldı ve pazar akşamı evlerimize geldik.

Gönüllü Kalın
Neslihan ÖZKERİM

Hiç yorum yok: