18.08.2008

BİR ATAK VARMIŞ, FIRAT'DA YAPILAN... :)

Tog atak nedir, neden yapılır, nasıl oluşturulur, kimler katılabilir gibi soruları ve cevaplarını çok duymuştum ama yaşayıp görmek Fırattog atakla Elazığ’ da nasip oldu. Arka arkaya gelen atak duyuruları arasından birini seçmekte oldukça zorlandım ama sonuçta öle güzel bir atak seçmişim ki sormayınJ çevre ve ekolojik düzen temalı atak maceram 15 Mayıs 2008 15.30 ‘da otobüste yanımda oturan arkadaşı Tog’lu sanmamla başladı, Uşak’tan otobüse binen arkadaşlarımla karşılıklı bir çekingenlik sonucu bir saat sonra da olsa tanışmamızla devam etti. 19 saat sonunda Elazığ’a vardık, çok iyi karşılandık ve ağırlandık. Boş vaktimizi Elazığ’ı gezerek değerlendirdikten sonra atladık otobüslerimize, şarkı ve türküler eşliğinde Keban Barajı kıyısındaki kamp alanımıza vardık. Çadırlarımıza yerleştik, dinlendik, tanıştık, eğlendik.
Sonraki iki günümüz sabah yürüyüşlerimizle başladı, aktiviteler atölye çalışmalarıyla devam etti araya da gönlü zengin, kick boks ustamızın süper yemeklerini serpiştirince demeyin keyfimizeJ Aktiviteler neler miydi? Greenpeace Akdeniz Koordinatörü Uygar Bey ‘ in bilinçlendirici, gerçekleri görmemizi sağlayan, son derece faydalı konuşması, Kızılay’dan gelen eğitmenlerin konuşması, Çırçır Şelalesi’e gidilmesi, orda çaylar ve yoğun tezahüratlar sonucunda Mavi Jeans tarafından ısmarlanan dondurmalar, oyunlar, sürpriz parti, parti dışındaki akşam eğlencelerimiz, halaylarımız, şarkılarımız, türkülerimiz. Çevre temalı atölye çalışmalarımız da görülmeye değerdi. Ortaya çok güzel fikirler çıktı. Havanın soğuk olmasına aldırmadan battaniyelerimize sarılarak da olsa rengârenk kâğıt ve bez afişlerle hazırladığımız sunumlarımızı yapmaktan geri kalmadık.
Eee atak çevre temalı olunca hayatta %100 doğal, temiz ve birazda zorlu oluyor tabi ki. Çadırlarda kaldık, uyku tulumlarında uyuduk, her çöpü çöp torbasına attık, yetmedi Keban Baraj yolu kenarındaki çöpleri topladık, fotoğraf makinelerimiz hariç tüm elektronik eşyalarımız toplandı, sokak lambaları dışındaki tek ışığımız el fenerlerimizdi. En kötü kısmına geliyorum, her sabah 6’da organizasyon ekibinin “arkadaşlaaar kalkın uyandığınızı biliyorum 5 dk sonra toplanılacak” bağırışları ardından, zorunda kalınırsa hard rock müziklerle uyandırıldıkJ ama normalde uyandırma ve yemek müziklerimiz gayet hoştuJ
19 Mayıs yani son günümüzde “ hadi bakalım atak boyunca neler yaşadınız tiyatro olarak anlatın” dediler, bizde en şahanesinden oyunculuğumuzu sergiledik ve atağımızın en’lerini seçtik. Bu arada ben güneş yanıklarımdan dolayı en turist seçildimJ son öğle yemeğimizi de yedikten sonra birer birer koyulduk yollara.
İlk atak deneyimim olan Fırattog atak, eğiticiliği, çevre konusundaki pratiğe dayalı bilinçlendirmesi, eğlencesi, arkadaşlıkları, zorlukları ve tabi ki süper organizasyon ekibiyle benim için unutulmaz bir deneyim oldu. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler. Gerçekten çok iyi bir organizasyondu. Önümüzdeki senelerde Fırattog atak başlıklı bir mail görürseniz okumadan geçmeyin derim;)
Betül İLKDOĞAN

Hiç yorum yok: