16.08.2008

ANAHTAR EĞİTİMLERİ II. DONEMLE BERABER BAŞLADI (Mart)

Biz yeni bir döneme girince yapılacaklar listesini o kadar uzatırız ki bir bakmışız; dönem sonu gelivermiş.

Ama adettendir: yeni döneme aramıza yeni katılan arkadaşlarla hep beraber sarı anahtarla baslarız…

Tog nedir ne değildir sorusuna sarı anahtarda cevap ararız önce.

Bazılarımız ilk defa TOG ile tanışmıştır. Nerde olduğunun farkında değildir önceleri, kimseleri tanımaz, çekinir biraz da konuşamaz başlangıçta heyecanlanır kızarır.
Ama hep beraber TOG’dan konuştukça TOGDEU’dan bahsettikçe oryantasyondan sonra bakmışız da aramıza ilk defa katılan arkadaşlar projelerimize dahil olmuşlar…

KİTAP OKUYORUZ etkinliğini üstlenmiş, DÜNYA GENÇ GÖNÜLLÜLER GÜNÜ’NÜ
Ben organize etmek isterim diye sahiplenivermiş günümüzü. ATAK nedir bilmeden temaya âşık olup günlerce koşturacağı, emek harcayacağı, kişisel gelişimine katkı sağlayacağını düşündüğü macerada BENDE VARIM demiş…

Dokuz Eylül Üniversitesi Toplum Gönüllüsü Gençler mart ayına anahtar eğitimleriyle girdi. Sarı anahtarımızı İzmir Büyük Şehir Belediyesi’nin desteği ile Gençlik Tiyatrosu’nda verdik. Saha sorumlularımızdan Okan… 55 toplum gönüllüsü olmak isteyen ve gönüllülüğünden haz olan tüm Dokuz Eylüllü gençlere TOG’ un oluşum sürecinden, ilkelerinden, misyonundan vizyonundan bahsetti. Akran eğitimlerinden projelerine; vakfın kaynak politikasından gençlerin durusuna kadar birçok konuda gençlerle beyin fırtınası yaptı.


TOG ve GENÇLİK derken DOKUZ EYLÜL’de gençler ne yapıyor, duruşunu nasıl sergiliyor?
Toplum gönüllüsü Genç durusunu sergilerken içinde bulunduğu ortamı ne kadar içselleştirirse o kadar sağlam adımlarla ilerleyecektir. Hep diyoruz ya

ELEŞTİRMEK İÇİN DEĞİL DEĞİŞTİRMEK İÇİN VARIZ

Tam da bu nokta da biz gençler değiştirmek için önce bir bütün olmak için sarı anahtarla yola çıkıyoruz…


Program yoğun, yapacak çok iş varken anahtarlarımızı bir an evvel tamamlayalım diye mavi kırmızı ve yeşil anahtarları bir hafta sonunda çıkarıverdikJ

Bu dönem anahtar eğitimlerini alacak gönüllü sayımız 45’in üstünde olunca dedik ki:

—Tek bir salon yetmez bize!

Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı’nın desteği ile Sabancı Kültür Merkezi ve Gonca Cafe eğitimlerimiz için hazır durumdaydı.

Tek eksiğimiz çilingirlerimizdi. Canımız, Ece’miz de eğitmenlerimizi ayarlayınca hiçbir eksiğimiz kalmamıştı.

Cumartesi sabahı iki koldan organize olmuş bir şekilde tüm gönüllü katılımcılarımızla eğitmenlerimizi buluşturduk…
Çok heyecan vericiJ

Artık sahneyi çilingirlerimize devretmiştik.
Sakarya Üniversitesi’nden Tanju, Uludağ Üniversitesi’nden Funda, Pamukkale Üniversitesinden Fatma ve Muğla Üniversitesi’nden Sedef’e emeklerinden ve ilgilerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz.

İki gün boyunca çok iyi bir ekip çalışması ile sivil toplum ve gönüllülüğü sorgulayan, sorunu bulup üzerine proje ile giden, ekip çalışmasını katılımları ve rolleriyle yaşamlarına oturtmayı hedefleyen 45 GENÇ bundan sonra yola GÖNÜLLÜ olarak devam edecek…

GENÇLER emin adımlarla gönüllülüğe ve farkındalık yaratmaya çoktan başladılar…

İLKELERİMİZDEN YAŞAM BOYU EĞİTİMİN TOG’DAKİ İLK ADIMI OLAN ANAHTAR EĞİTİMLERİ İLE…
Ayşe KAVAS

Hiç yorum yok: